Software resellingsovereenkomst

Software resellingsovereenkomst opstellen

Als je als bedrijf software hebt ontwikkeld, kan het handig zijn om een reseller in te schakelen. Deze reseller verkoopt jouw software onder zijn eigen naam aan zijn eigen klanten. Hierdoor kun je als software leverancier een nieuwe doelgroep bereiken via de reseller, die je anders niet had kunnen bereiken omdat je – bijvoorbeeld – hun lokale taal niet spreekt.

Juridisch gezien is een software resellingovereenkomst hetzelfde als een distributieovereenkomst. In de praktijk wordt het woord ‘reseller’ echter vaak gebruikt om aan te duiden dat de distributeur software of online tech diensten, zoals SAAS, doorverkoopt. Een distributeur wordt dan vaak een reseller genoemd.

In een software resellingsovereenkomst worden de afspraken vastgelegd tussen de leverancier van een software product en de resellers die het product doorverkopen. Denk dan onder meer aan afspraken over wie de eigenaar is van het intellectuele eigendom, hoe vrij de reseller is in zijn marketingactiviteiten, en eventuele verplichtingen inzake klantenservice, garantie of ondersteuning.

Wat moet er in software resellingsovereenkomst staan?

Wat er exact in een software resellingsovereenkomst moet komen te staan, hangt af van de verwachtingen van de partijen. Er zijn echter een paar bepalingen die in vrijwel elke software resellingsovereenkomst voorkomen. Denk dan aan:

  • Onderhoud & support (wie is er verantwoordelijk voor het onderhoud en support van de software m.b.t. eindgebruikers?);
  • Marketingactiviteiten (hoe mag de reseller de software promoten?);
  • Welke vergoeding de leverancier van de reseller ontvangt;
  • Wat gebeurt er met lopende overeenkomsten tussen reseller – eindgebruikers indien de software resellingsovereenkomst wordt stopgezet?
  • Aansprakelijkheden, garanties en vrijwaringen.

Software resellingsovereenkomst opstellen door ICT-juristen (NL / ENG)

Onze juristen zijn gespecialiseerd in het opstellen van ICT-contracten en helpen op wekelijkse basis software bedrijven bij het vertalen van hun resellersmodel naar concrete afspraken in een resellersovereenkomst. 

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur een antwoord.